perjantai 14. marraskuuta 2014

Kokoomus kohtaa valtion talouden haasteet innovatiivisesti

Ensi kevään eduskuntavaaleihin ollaan menossa jännittyneissä tunnelmissa. Suomen talouden kestävyys on vakavasti heikentynyt ja kaikki asiantuntijat ja suurin osa poliitikoistakin tunnustaa tämän selvänä reaaliteettina. Poliitikkojen näkemykset tähän tilanteeseen reagoinnista kuitenkin vaihtelevat selkeästi. Olen aiemminkin kirjoittanut blogissani siitä, että en kykene ymmärtämään miksi suomalaiset suhtautuvat Kokoomuksen keinoihin lisätä taloudellista kasvua
niin negatiivisesti. Suomessa on vieläkin vallalla ajattelu markkinatalouden hirviömäisyydestä ja väistämättä yksilöä loukkaavista toimista. Täällä halutaan, että työntekijä on turvattu työpaikalla aivan työnantajan kestokyvyn äärirajoille saakka ja jos työntekijä ei saa tätä turvaa työpaikallaan, hän jää mieluummin työttömäksi. Työttömän etuudet kustannetaan ylikorkealla verotuksella, joka estää talouden kasvua, uusien työpaikkojen syntymistä ja valtion talouden tasapainoa.

Talouden kasvu ja työpaikkojen syntyminen on yhteiskunnan perusta. Tätä Kokoomus haluaa edistää ennen kaikkea, koska sen avulla on mahdollista rahoittaa valtion taloutta sekä ylläpitää kestävää yhteiskuntarakennetta. Markkinatalous ei siis ole hirviö vaan hyvinvoinnin tuottaja. Tätä on vain vaikea nähdä suomalaisesta näkökulmasta, joka on tottunut siihen, että valtio kyllä jakaa tulonsiirtoja ja eikä panosta työnantajien asemaan yhtä paljon kuin työntekijöiden.

Olemme varmaan kaikki samaa mieltä siitä, että valtio on velvollinen osallistumaan talouden ja työllisyyden kehittämiseen. Mielestäni myös työntekijät ovat vastuussa sitää, että he ovat riittävän tuottavia yritykselle, jossa he työskentelevät. Työntekijöiden tulee muistaa, että heidän tulee olla työnantajilleen palkkansa arvoisia. Työntekijän palkan täytyy vastata hänestä yritykselle aiheutuvia kustannuksia. Vain siten työnantajille on mahdollisuus työllistää uusia työntekijöitä ja lisätä mahdollisuuksia yhteiskunnan vakaaseen kehittymiseen. 

Kokoomus on valmis ottamaan rohkeasti vastuuta valtion talouden kehittämisestä ja ensi kevään vaalit ovat merkittävät. Äänestäminen on todella tärkeää, jotta maalle saataisiin talouskasvua ja uusia työpaikkoja luova hallitus. Olemme nyt tilanteessa, jossa tarvitaan muutoksia. Suomen talouden alijäämä kasvaa eikä velkaa voida ottaa. Tästä alkaa jälleen uudet talkoot talouden nostamiseksi ja siinä työssä tarvitaan kaikki mahdollinen tieto sekä ymmärrys talouden rakenteista isossa mittakaavassa. Emme saa pelätä uudenlaista ajattelua ja ennen kaikkea meidän täytyy olla myös innovatiivisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti